سبد خرید شما خالی می باشد.
0
فیلتر
موزه موسیقی اصفهان

هنر موسیقی از دیرباز میان اقوام ایرانی جایگاه ویژه ای داشته است. ایرانیان بیش از هر ملت دیگری برای بیان احساس و عواطف خود از آهنگ و شعر بهره برده اند. موزه موسیقی اصفهان محلی برای آشنایی با هنر و صنعت موسیقی ایران است. این موزه به همت دو تن از علاقه مندان موسیقی ایرانی در خانه ای در جلفای اصفهان تأسیس شده است. مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی در سال 1394 موزه موسیقی اصفهان را راه اندازی نمودند و سایر دوستداران و اساتید موسیقی نیز با اهدای سازهای مختلف در غنای هر چه بیشتر موزه موسیقی اصفهان با ایشان همیاری کردند. در سال 1395 تنها یک سال پس از گشایش موزه شورای بین المللی موزه های ایران، رتبه نخست شاخص اصول فنی و استانداردهای فیزیکی را به موزه موسیقی اصفهان اهدا کرد و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران نیز عنوان بهترین موزه خصوصی ایران را به ایشان اعطا نمود.
جذابیت موزه موسیقی اصفهان تنها برای ایرانیانی که عاشق موسیقی و هنر ایرانی هستند، نیست؛ بلکه بسیاری از گردشگران خارجی هم به هنگام بازدید از اصفهان حتما سری به این موزه هم می زنند و تنها بعد از 4 سال، این موزه توانسته است در سایت های گردشگری خارجی از مقاصد پر بازدید شهر اصفهان باشد. روزنامه گاردین با اشاره به اینکه مؤسسان موزه خود از موسیقی دانان بومی اصفهان هستند، می گوید که با تماشای سازهای این موزه می توانید سازهای نقاشی های مینیاتوری را از نزدیک لمس کنید و ببینید که چطور در گذر زمان هنوز با همان شکل اولیه شان حفظ شده اند. روزنامه گاردین توضیحات کامل درباره سازهای مختلف به دو زبان فارسی و انگلیسی را از امتیازات موزه موسیقی اصفهان بر شمرده است و تجربه در دست گرفتن برخی سازها و نواختنشان را برای بازدیدکنندگان، تجربه ای خاطره انگیز از سفر به تاریخ موسیقی ایران می داند. در ادامه بخش های مختلف موزه معرفی خواهد شد.

تالار سازهای ملی موزه موسیقی اصفهان

موسیقی ملی هر کشوری از هویت و تاریخ آن سرچشمه می گیرد. موسیقی ایرانی نیز معرف تاریخ پر فراز و نشیب ایران است. با بازدید از تالار سازهای ملی موزه موسیقی اصفهان می توانید صدای موسیقی باربد و نکیسا را از گذر قرن ها بشنوید و با انواع موسیقی های ایرانی و سازها و ادوات آن آشنا شوید. موسیقی عاشقانه، عارفانه، حماسی و رزمی ایرانی که در طول تاریخ همسفر ملت ایران بوده اند و در شادی ها و غم ها، شکست ها و پیروزی ها به همراه اشعاری که از ذوق ایرانی سرچشمه می گرفته اند، بیانگر احساسات ناب انسانی شان بوده اند. امروزه بسیاری از ایرانیان فضای موسیقی ملی شان را در هیاهوی شهرها و زندگی مدرن فراموش کرده اند. شاید گذراندن ساعتی در کنار این سازها و یا در دست گرفتن و گوش دادن به نوای شان در موزه موسیقی اصفهان ما را به آنچه که از دست داده ایم نزدیک کند.

موزه موسیقی اصفهان

 

تالار سازهای محلی در موزه موسیقی اصفهان

موسیقی محلی یا موسیقی فولکلور بخش مهمی از فرهنگ یک کشور را تشکیل می دهد. مخصوصا ایران با داشتن قومیت های متعدد، گنجینه ای ناب و غنی از موسیقی محلی است. موسیقی های محلی خراسانی، آذری، گیلانی، بختیاری، کردی، عربی، بلوچی و بسیاری از قومیت های دیگر که با استعداد موسیقاییشان و در هماهنگی با طبیعت اطرافشان نوایی را ساز کرده اند در موزه موسیقی اصفهان صفابخش چشم و گوش بازدیدکنندگان است. نوای موسیقی محلی در موزه موسیقی اصفهان بر فراز جغرافیا و در جان همۀ ایرانیان طنین انداز می شود و هر چه بیشتر دل های ایرانیان را به هم نزدیک می کند. تالار سازهای محلی موزه موسیقی اصفهان به خوبی توانسته است با نشان دادن ریشه های موسیقی محلی و سنتی ایران، نمایشگر هویت ایرانی همه اقوام ایران باشد.

موزه موسیقی اصفهان

سرای سرآهنگان، موسیقی سرا و کارگاه ساز سازی موزه موسیقی اصفهان

سرای سرآهنگان محلی است تا با نام داران موسیقی ایران و سبک های آنان آشنا شوید. می توانید تصاویر این بزرگان و زندگی نامه شان را در سرای سرآهنگان موزه موسیقی اصفهان ببینید و بخوانید. بعد از بازدیدی که از موزه موسیقی اصفهان داشتید، با شنیدن اجرای زنده موسیقی می توانید هر آنچه را که دیده اید به شکل عملی ببینید. با گوش فرا دادن به قطعه های موسیقی ایرانی و محلی، هر چه بیشتر نوای تاریخ موسیقی ایران بر جانتان نقش خواهد بست. همچنین بازدیدکنندگان این فرصت استثنایی را در اختیار خواهند داشت که با سر زدن به کارگاه ساز سازی از نزدیک شاهد تهیه سازهای ایرانی باشند و با صنعت ساز سازی که سنتی دیرینه در ایران دارد آشنا شوند.

برای بازدید از موزه موسیقی اصفهان و استفاده از امکانات دیگر موزه مثل فروشگاه و کافی شاپ با اصفهان ویزیت همراه شوید.